Tester av VIBEX

Många olika tester är genomförda

VIBEX har testats på olika sätt på många olika applikationer. Det har testats i verkligheten av både proffs och amatörer, samt av Michigan State University.

Här kan du läsa mer om testerna, hur de genomfördes samt vilka resultat vi kom fram till.

Nedanför finner du hur användarna upplever effekterna av VIBEX.

Vad säger användarna

Daniel Johansson, cykel

"Jag fyllde 3 av mina cyklars styren med VIBEX HP och har nu kört en månad på två av dem. Min CX står och väntar på renovering efter vintercyklingen så den har fått vila lite. Min helt ovetenskapliga upplevelse hittills är att produkten fungerar. Jag kan inte bevisa något utan det är bara en känsla. Störst skillnad tycker jag det gör när jag cyklar på sämre asfalt och oljegrus där det vibrerar som mest. Händerna domnar mindre och jag har fått mindre problem med mina fingrar. Som längst med VIBEX har jag kört en 400km med min TREK Boone men nu är säsongen igång på allvar och det är bara
2 veckor kvar till 600km och drygt 4 veckor till det ska cyklas 240 mil runt Irland."
Maj 2016

Erik Eriksson, cykel

Vibex funkade förvånansvärt bra.
Jag var lite skeptisk till en början. Lite gel i styret kan väl inte göra så stor skillnad, tänkte jag. Jag följde instruktionerna som kom med och tryckte i ca 30g av VIBEX HPi styret (och lite till för att vara säker på att få något resultat).


Först testade jag att cykla några kortare pass. Det var inte så stor skillnad. Lite mjukare gång kände man men inte så mycket. När jag äntligen kunde åka ut lite längre så fick jag känna på att
det verkligen fungerade.
Det finns ganska dåliga vägar häromkring i Uppland så det var ett riktigt ordentligt test. Det första som slog mig var att det verkligen tog udden av vibrationerna, det eliminerar det inte helt men det tar liksom bort det värsta av det. Jag skulle nog uppskatta att det förlänger tiden innan det börjar pirra i händerna med ca 1-2 timmar.

Jag tror det kan funka riktigt bra. Speciellt för de som vill få bort pirret i händerna men inte vill sitta med massa tjocka handskar och liknande. Eller för dem som kör en lite aggressivare cykel som inte har så mycket vibrationsdämpning."
Oktober 2016

Johan Lidman, proffs skotercross

”Efter att jag fyllt styret med ca 30-40g VIBEX PLUS per sida på min tävlingsmaskin upplevde jag mindre vibrationer och en lugnare känsla i styret. Jag vill även påstå att det hjälper mig att inte få armpump lika lätt när jag kör”
Mars 2017

Tim Hedman, landslaget downhill cykel

"Jag har fyllt en begränsad mängd VIBEX PLUS i styret. Det var inga problem alls att göra, jag gjorde som du sa, inifrån och utåt.
Det har gått riktigt bra, jag har tidigare år när jag varit på träningsläger haft en tendens att vara ganska slut i armarna när jag tränat klart, men jag känner mig inte alls lika ansträngd längre. Nu kan jag även vila ut mina armar på de "lugnare" partierna i downhillbanorna och lägga mer fokus på de tekniska partierna.

Jag cyklar på en Specialized Demo 8 I, 2016 med Öhlins TTX bakdämpare, FOX 40 Float framgaffel och ett Renthal Styre med 38mm rise."
April 2017
https://timhedman.com/